Rabarberpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En saftig paj med rabarber och maräng. Pajbotten blir frasigt god av havregryn och farinsocker. Måste bara prövas

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 - 3 msk vatten
  • Deg
  • 125 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt rabarbern smälta på svag värme.Rör om då och då. Kontrollera med sticka att rabarbern är mjuk. Dra kastrullen från plattan. Rör ut potatismjöl med vatten och tillsätt rabarbersmältan i en fin stråle under omrörning. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Låt svalna, kyl rabarbern. Smält smöret i en kastrull.Rör ned farinsockret, havregryn och vetemjöl. Tryck ut smulorna i en låg pajform, ca 25 cm i diam. Grädda pajskalet i 200 g , 15 minuter.Låt svalna. Lägg i den kylda rabarbern i pajskalet. Vispa vitorna till hårt skum.Tillsätt sedan sockret, lite i sänder, och vispa till en hård fast och seg maräng. Toppa marängen ovanpå rabarbern. Låt marängen få en vacker färg i ugnen, ca 10 minuter. Passa noga så att marängen inte blir bränd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben