Rabarberpaj med extra allt
Rabarberpajer med smak av kanel och kardemumma
Ingredienser
5 rabarber
4 msk strösocker
3 msk vatten
150 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm salt
1 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Ugn 200°
- Skala bort den yttersta, tunna ytan på rabarberstjälkarna och skär dem i små bitar.
- Lägg rabarber och socker i en kastrull, häll i vatten och rör om. Koka på svag värme i 5–10 minuter, eller tills rabarbern mjuknat. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer socker om så önskas.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och blanda kraftigt tills du fått en slät och fin pajdeg.
- Tryck ut degen i smorda pajformar och grädda i ca 10 minuter.
- Blanda crème fraiche och vaniljsocker. Fördela rabarbern jämt i pajformarna och toppa med crème fraiche. Grädda ytterligare ca 10 minuter med ugnen på grilläge.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Rabarbertid
Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...
Matklubben Blogg 2007-10-02
Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...
Mums! Gott att koka ihop rabarbern med socker! Tog lite mer creme frache för att det skulle täcka över all rabarber. Kommer defenitivt att göras igen!