Rabarberpaj med mandelmassa, citron och pinjekärnor

Serverar: 8 portioner

Bjud på en kungligt god sommarpaj. Laktosfritt.

Ingredienser

  • Paj
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 300g rabarber i bitar
  • ½ dl råsocker
  • 100g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 dl oatly havredryck
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk lätt rostade pinjekärnor
  • 2 msk florsocker
  • Servering
  • Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, margarin och salt i en matberedare. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10-12 minuter.
    2. Blanda rabarberbitarna med sockret och lägg i pajskalet. Sänk värmen i ugnen till 200 grader. Rör samman mandelmassa, ägg, havredryck och citronskal.
    3. Häll det över rabarberbitarna. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast. Garnera med pinjekärnor och florsocker. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben