Rabarbersaft

Rabarbersaft med smak av nejlika Njut av dom späda rabarberna! Tips! Skörda och frys in rabarbern skuren i bitar i en plastpåse för kommande behov

Ingredienser

  • 1½ kg rabarber, gärna späd röd
  • 6 dl vatten
  • 5 kryddnejlikor
  • 500 g strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern väl, men skala den inte. Skär stjälkarna i små bitar.
    2. Koka upp vattnet i en rostfri gryta. Tillsätt rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern är sönderkokt.
    3. Sila massan genom en silduk, låt saften självrimma i ca 1 timme.
    4. Mät saften, koka upp den och tillsätt sockret under omrörning. Koka upp och skumma väl.
    5. Rör ut natriumbensoatet i ½ dl av saften och rör sedan ner det i grytan.
    6. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och förslut. Förvara saften svalt.
    7. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Cassiopeya 21 maj 2011

    Min absoluta favorit bland alla saftrecept. Enkel och billig att göra och så gooooooooood :D

    Cassiopeya 29 juni 2011

    Gör återigen ett kok av denna goda saft! Har blivit ett måste med denna rabarbersaft varma sommardagar :)

    Cassiopeya 29 juni 2013

    Har längtat efter denna saft så det blev ett kok i går. Gjorde dubbel sats och det blev ca 3 liter färdig saft.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben