Rabarbersaft

En fräsch saft som även passar som måltidsdryck.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 l vatten
  • 2 apelsiner
  • 2 citroner
  • 25 g citronsyra
  • 1 rågat krm natriumbensoat
  • 1 kg strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten och lägg i rabarberbitarna. Låt koka tills rabarbern är lös. Låt svalna lite grann. Riv skalet av 2 tvättade apelsiner och 2 tvättade citroner. Pressa dem sen och blanda ner juicen och skalet i rabarberröran. Låt stå en stund.
    2. Sila saften genom en silduk. Tillsätt 25 g citronsyra och 1 rågat krm natriumbensoat, samt 1kg strösocker. Rör tills sockret löst sig. Häll upp i rengjorda flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben