Rabarbersaft med vanilj

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 2 dagar

Enkel och god. Den här saften har jag gjort i flera omgångar hemma i sommar/höst, till min sambos stora förtjusning. Jag har fått ut ca 7-8 liter saft vid varje omgång. Den är enkel att göra och smakar himmelskt!

Ingredienser

  • 3 kg rabarber i tärningar
  • 2 citroner
  • 1 vaniljstång (finns i glasburk bland kryddorna)
  • 60 g vinsyra
  • 4 liter vatten
  • 1 kg socker per liter avrunnen saft
  • Atamon till flaskorna
  • Instruktioner

    1. Skölj o tärna rabarberna, tvätta o skär citronerna i skivor, dela vaniljstången i 4 cm stora bitar. Lägg allt detta i en stor gryta. Strö över vinsyran. Koka upp 4 liter vatten i en separat gryta. Häll det kokande vattnet över rabarberna, citronerna, vaniljstången o vinsyran och låt stå i 2 dygn med lock på.
    2. Efter 2 dygn silas allting. Rör ner 1 kg socker per liter avrunnen saft. Rör länge tills sockret har löst sig. OBS! Saften är färdig efter silningen, den ska alltså INTE kokas upp igen. Häll upp på Atamon-behandlade flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben