Enkel och god.
Den här saften har jag gjort i flera omgångar hemma i sommar/höst, till min sambos stora förtjusning. Jag har fått ut ca 7-8 liter saft vid varje omgång.
Den är enkel att göra och smakar himmelskt!
Ingredienser
3 kg rabarber i tärningar
2 citroner
1 vaniljstång (finns i glasburk bland kryddorna)
60 g vinsyra
4 liter vatten
1 kg socker per liter avrunnen saft
Atamon till flaskorna
Instruktioner
- Skölj o tärna rabarberna, tvätta o skär citronerna i skivor, dela vaniljstången i 4 cm stora bitar.
Lägg allt detta i en stor gryta. Strö över vinsyran. Koka upp 4 liter vatten i en separat gryta. Häll det kokande vattnet över rabarberna, citronerna, vaniljstången o vinsyran och låt stå i 2 dygn med lock på.
- Efter 2 dygn silas allting.
Rör ner 1 kg socker per liter avrunnen saft. Rör länge tills sockret har löst sig.
OBS! Saften är färdig efter silningen, den ska alltså INTE kokas upp igen.
Häll upp på Atamon-behandlade flaskor.
Liknande recept
Kommentarer (0)