Rabarbertårta

Serverar: 12 portioner

En helt underbart god rabarbertårta!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret, rör i socker, ägg vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
    3. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten.
    4. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Sikta över florsocker

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    boomboomgirl 8 augusti 2009

    Denna rabarbertårta är helt underbar, har gjort den många gånger och serverat lättvispad grädde till, har även bytt rabarber mot hallon, supergott det med.

    rhodin 6 juli 2010

    Uppskattad av vännerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben