Rabarbertårta med jordgubbstopping

Serverar: 6-8 portioner

Välkommen på tårtkalas...visst låter det så gott och härligt. Kan du motstå detta?

Ingredienser

  • Kaka
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • Ca 200 g rabarber
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk majsena majsstärkelse
  • Topping
  • 1 burk (250 g) Kesella
  • 1 dl jordgubbsmarmelad
  • Ev färska jordgubbar till dekor
  • Instruktioner

    1. Ugnen 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en smet.
    2. Blanda vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ner i smörblandningen tillsammans med yoghurten. Häll smeten i formen.
    3. Hacka rabarberstjälkarna i mindre bitar och blanda med vaniljsocker och majsena. Tryck ner rabarber-bitarna i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35–45 minuter. Låt kakan svalna.
    4. Lossa kakan ur formen och blanda Kesella och jordgubbsmarmelad. Bred toppingen över kakan och låt den rinna ner lite över kanterna. Ställ kakan kallt tills den ska serveras och dekorera eventuellt med färska jordgubbar.
    5. Under vintern kan du byta ut rabarbern mot hallon eller blåbär om du inte har sommarrabarber i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben