Rabarbertårta

Serverar: 4 portioner

Jättegod!

Ingredienser

  • 200 g smördegsplattor
  • 6 st stjälkar rabarber, mycket fint skurna på diagonalen
  • Några rejäla nypor strösocker
  • Servering
  • Glass, grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag tills den är 1/2 cm tjock. Skär ut en cirkel ca 8 cm i diameter och lägg den på plåten.
    2. Gör regelbundna snitt med vass kniv på 1/2 cm längs omkretsen av cirkeln. Lägg ut rabarbersnitten i form av en vindsnurra. Strö över socker. Lägg ett ark bakplåtspapper ovanpå och tyng sedan ner tårtan med en panna ovanpå den.
    3. Baka i 25-30 min. tills degen är gyllenbrun. Tårtan ska bli helt platt. Skär i 4 delar och servera med en glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben