Rabarberzabaione med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Zabaione betyder äggskum. Sommarens zabaionekräm smaksätts med rabarber och vanilj och avnjuts med jordgubbar.

Ingredienser

  • 250 g ansad rabarber
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • Servering
  • Rostade mandelspån
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Koka upp vatten, socker, innanmätet i vaniljstången och kanel. Lägg i rabarbern och låt sjuda i ca 3 minuter. Lyft upp rabarbern med hålslev och lägg bitarna i en skål. Koka ihop rabarber lagen. Varefter rabarbern i skålen vätskar sig, häll ner vätskan i lagen och låt den koka med. Ta kastrullen från plattan när ca 1 dl återstår. Ta upp kanelstången.
    2. Vispa upp äggulorna, vispa i rabarberlagen och häll tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda på svag värme över vattenbad och vispa hela tiden tills det blir en tjock och krämig sås. Ta kastrullen från värmen och låt den kallna.
    3. Servering: Vispa grädden och vänd ner den i såsen. Varva zabaione med rabarber i glas. Strö över mandelspån och servera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 29 juni 2015

    Så fantastiskt gott! Gjorde dubbel sats och det är inget jag ångrar. Passar perfekt som dessert på sommarkvällens grillning. Serverade skivade jordgubbar till, men gissar att även andra (helst färska) bär passar bra också. Tack! :)

    Fin 29 juni 2015

    Vad roligt att höra att du gillade det. Ja absolut, bara fantasin sätter gränser :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben