Raberbersallad med sötmilda räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Krispig rabarber och fänkål samsas med kryddig dill och sötmilda räkor i en lätt lunch. 10 poäng för viktväktare

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 fänkål
  • 1 dl konc inläggningslag (Dan Sukker)
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 kg räkor med skal
  • 6 skivor kavring
  • 1 påse babyspenat (80 g)
  • 80 g frisé- eller mizunasallad
  • 2 avokador
  • 1 kruka dill
  • Citrondressing
  • Skal från 1 citron, gärna ekologisk
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa rabarber och fänkål. Skiva så tunt det går på längden med potatisskalare eller mandolin. Låt ligga i iskallt vatten ca 5 min.
    2. Blanda inläggningslag och vatten enligt anvisningen på förpackningen. Salta.
    3. Häll av rabarber och fänkål i durkslag. Blanda med lagen, låt dra 5 min och sila av.
    4. Skala räkorna.
    5. Citrondressing: blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    6. Blanda räkorna med 1/3 av dressingen.
    7. Skär bort kanterna på kavringen, skär i 1x1 cm tärningar och rosta dem frasiga i torr stekpanna.
    8. Lägg upp spenat och sallad på ett fat. Halvera, kärna ur och skiva avokadon, plocka dillen och blanda dem i salladen. Ringla resterande dressing över.
    9. Lägg rabarber och fänkål på salladen. Lägg på räkor och kavringkrutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben