Råbiff / Tatarbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gillar man rött nötkött så är detta en hit!

Ingredienser

  • 500 g oxfié alt nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • ½ halv burk kapris
  • 50-75 g saltgurka alt surgurka
  • Äggula
  • Instruktioner

    Gör du denna rätten på oxfilé så plocka fram din gamla köttkvarn, har du ingen så ta ett rivjärm, mer jobb men åxå bra resultat. Mal filén 2 eller tre gånger, beroende på vilken konsistens som önskas, personligen tycker jag 2 ggr är lagom. Färdig nötfärs kan åxå malas en extra gång om man så önskar. Blanda i riven gurka, kapris, ca 2 msk salt & lika mycket peppar. Tänk på att inte använda händerna, utan ta en slev eller blanda i degmaskin. Rå färs är ju lite känslig för bassilusker. Forma till en fin boll på varje tallrik, platta ut & gör en liten grop & applicera en rå äggula mitt i. Megamums.....

    Liknande recept

    4
    40 min
    4

    Kommentarer (1)

    Hebbelelle 23 september 2008

    MrVan, ditt recept blir ännu bättre om du lägger till en skvätt konjak. Mvh / Hebbe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben