Berbere råbiff

Serverar: 4 portioner

Kitfo är en etiopisk råbiff med het kryddblandning Berbere är en mycket stark kryddsås som finns i en mängd varianter i Etiopien. Den ingår ofta i etiopiska kötträtter. Här sätter kryddsåsen smak på råbiffen. Blanda färsen med berbere och forma den till 4 fina biffar. Servera med grönsaker och bröd

Ingredienser

  • 500 g nymald nötfärs
  • 1-2 tsk berbere
  • 1 tsk salt eller efter smak
  • Berbere
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk krossad svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 msk salt
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • ½ finhackad paprika
  • 2 finhackade chilifrukter
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda ingefära, spiskummin, koriander, svartpeppar, muskot, kardemumma, salt, lök och vitlök i en mixer. Häll i 2 msk vatten och mixa till en kryddpurè.
    2. Hetta upp en stekpanna utan fett och lägg i paprika och chilifrukter. Rosta i 1 minut och rör hela tiden. Lägg den rostade paprikan och chilin i mixern och mixa till en puré. Sätt till kryddpurèn och häll i resten av vattnet. Mixa allt till en slät sås. Häll tillbaka såsen i pannan och koka den i 3 minuter.
    3. Låt såsen kallna och häll upp den i en liten burk. Häll oljan på ytan. Såsen håller sig i kylen i flera månader.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben