Tartarlimpa i champinjondröm - LCHF

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Basen till färsreceptet bygger på den Franska råbiffen ”Biff Tartar” Här lite ändrat och gjord så även ”Lilla Gumman” som avskyr rått kött gillade den. Limpan blir en fast köttfärslimpa med eoner av smak. Passar troligen inte till barnkalaset.

Ingredienser

  • 500-600 g nötfärs (finmald)
  • 5 cm purjolök (vita delen)
  • 10 cm gurka
  • 500 g champinjoner (10-14 stora)
  • 2-3 msk Worcestershiresås
  • 6-8 droppar tabasco
  • 2-3 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • Vitlökssmör
  • 100-150 g smör (rumsvarmt)
  • 1 tsk citronsaft (färskpressad)
  • 1 msk persilja (finhackad)
  • 4-6 klyftor vitlök (pressade)
  • Herbamare örtsalt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Blanda först ihop alla ingredienser till vitlökssmöret. Bryt fötterna av champinjonerna och fyll hattarna med vitlökssmör. Hacka svampfötter, purjolök och gurka mycket fint, gärna i mixer. Blanda nötfärsen väl med hacket, kryddningen och äggulorna, gärna med degkrokar. Forma färsen till en limpa och placera mitt i en smord ugnsform, ca 25x35 cm. Placera svamphattarna runt limpan och lägg en sträng vitlökssmör på limpan. Sätt in 1 fals under mitten och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 50-60 minuter. Servera med valfria tillbehör och eventuell sås.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben