Radiokaka med mariekex

Serverar: 1 portioner

Recept på radiokaka med mariekex. Kanske den snyggaste kaka som någonsin bakats, en riktig sjuttitalare.

Ingredienser

  • 250 g kokosfett
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 25 kex, förslagsvis mariekex
  • Instruktioner

    1. Smält ihop kokosfett och blockchoklad under omrörning på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa under tiden ägg och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Klä en avlång form, ca 1,5 liter, med bakplåts- eller smörgåspapper. Häll 1 cm chokladsmet i botten och täck med kex, varva därefter chokladsmet och kex i ca 5 lager.
    2. Kyl kakan så att den stelnar, i frys om du har bråttom, eller i kylen över natten. Ta kakan ur formen och skär kakan i tunna skivor vid servering.

    Liknande recept

    30 min
    12-14
    2
    2.3
    6 h
    10
    3

    Kommentarer (3)

    Bodenskan 11 december 2009

    Denna kaka fick vi alltid hos en Moster varje jul jättegod

    Andersjons 23 januari 2010

    min barndoms jular och som ge bort present, vilken nostalgitripp

    gospis 18 december 2011

    Detta recept fick jag av mormor på 60-talet.Kakan är ett måste idag på julbordet för mina barn och barnbarn.Smakar bra till kaffet. Skrivet av gospis 2011-12-18

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben