Radiokaka

Serverar: 16-18 portioner

Gott

Ingredienser

  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • kex , typ Marie
  • Instruktioner

    1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumma fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
    2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

    Liknande recept

    30 min
    12-14
    2
    2.3
    6 h
    10
    3

    Kommentarer (1)

    Tillberga 9 december 2007

    har inte ätit Radiokaka sen 50 talet nu gör jag en och ser om de är lika gott som jag mins från min barndom Måd

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben