Radiokaka

Serverar: 16-18 portioner

God och smarrig

Ingredienser

  • 250 g Kokosfett
  • 2 Ägg
  • 3 dl Florsocker
  • 1 dl Kakao
  • Kex , typ Marie
  • Instruktioner

    1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ sedan det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket poröst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumma fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
    2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kyl eller frys, så smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan i kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

    Liknande recept

    30 min
    12-14
    2
    2.3
    6 h
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben