Radiokaka

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 30 minuter

Ischockladkaka som mormor gjorde

Ingredienser

  • 20 st hushållskex
  • 250 g coccosfett
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker eller 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • ev . citronskal , apelsinskal
  • Instruktioner

    1. 1. Smält fett och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i fett och kakao. ev,.citronskal. 2. Klä en rak bakform med smörpapper. Varva smet och kex. Smeten skall ligga underst och överst. 3. Ställ kakan kallt tills den stelnat. 4. Skär med tunn skarp kniv.
    2. Tips! Ta fram kakan från kylen en stund innan den ska skäras. Man kan också spola kniven i varmt vatten.

    Liknande recept

    2.3
    6 h
    10
    3

    Kommentarer (2)

    Osho 20 juni 2010

    Jättegod! fina barndomsminnen. Tack

    stuvade 16 januari 2011

    mums tycker min man och jag

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben