Rådjursbullar med asiatisk smak

Serverar: 4 portioner

En nyttig vardagsrätt på viltets magra färs att smaksätta i egen riktning.

Ingredienser

  • Färs
  • 500 g rådjursfärs
  • 6 salladslökar
  • 4 limeblad
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 msk röd currypasta, utrörd i 3 msk kallt vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Nudlar
  • 1 paket äggnudlar
  • 6 salladslökar
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 morot
  • 2 dl champinjoner
  • 1-2 chilifrukter
  • 1 msk finriven ingefära
  • Matolja
  • 4 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna till färsen.
    2. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i smör i en stekpanna på medelvärme 5–10 minuter.
    3. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva salladslök och blekselleri.
    4. Skala och skiva moroten tunt och klyfta champinjonerna.
    5. Hacka chilin. Woka salladslök, blekselleri, morot, champinjoner, chili och ingefära i olja i en wok.
    6. Tillsätt soja och nudlar. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Servera nudlarna med köttbullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben