Rådjurssadel med tyrolersås och gratinerad sparris.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Jag och kollegan bjöd våra fruar på denna rätt. Lagom svårt men mycket festligt. Alla uppskattade rätterna.

Ingredienser

  • 1 rådjurssadel med ben
  • 2 msk smör
  • 50 cl mörk öl
  • ½ grön paprika
  • 1 hackad tomat
  • 2 msk kalvfond
  • 50 gram hackad rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Majsenamjöl
  • 12 gröna sparris
  • Riven ost
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 20 cocktailtomater
  • Färska chaminjoner
  • Instruktioner

    1. Kött: Gnid in rådjurssadeln med salt och vitpeppar. Ställ i panna eller på galler i ugn på 150 grader. Skall stå tills temperaturen i köttet är 70 grader. Vira sedan in den i folie och låt vila.
    2. När allt annat är klart, skär köttet från benet och sedan i skivor. Lägg tillbaka det skurna köttet på benet. Servera på uppläggningsfat med t.ex. stekta cocktailtomater och stekta champinjoner.
    3. Sås: Häll ölen i en kastrull. Lägg i hackad tomat, paprika och skinka samt fond, salt och peppar. Låt småkoka i en kvart. Sila bort hacket och behåll spadet. Red med majsenamjöl och smaka av med salt och peppar.
    4. Sparris: Koka sparrisen en kort stund. Lägg i en klick smör och rör om försiktigt. Knaperstek hackad bacon. Lägg sparrisen på ett ugnsfast fat. Strö över bacon och riven ost. Ställ i ugn på 225 grader tills osten smält och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben