Räk- och färskosttårta

Serverar: 10 portioner

Passar på buffébordet, konfirmationen, studenten, kräftskivan mm

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 1 st mjukt bröd (t.ex. Hönökaka)
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 500 g kesella (10%)
  • 300 g pepparrotscantadou
  • 500 g Abba Kusträkor*
  • 1 äpple, finstrimlat
  • ½ squash, finstrimlad
  • 1/3 purjolök, strimlad
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 125 g Abba Caviar Ishavsrom
  • Salt
  • Topping
  • ½ l grönsaker efter säsong (t.ex. rädisa, sparris, gurka, lime)
  • Några extra räkor eller ishavsrom
  • Ev. örtolja
  • Instruktioner

    1. Skär till brödet så att det passar i en liten form, tårtring eller bleck. Klä formen med plastfilm och lägg i brödet.
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ett par minuter. Krama ur vattnet och lägg gelatinet i en kastrull.
    3. Rör ihop kesella, cantadou och räkor. Tillsätt äpple, squash, purjo och citron. Smält gelatinet på spisen och blanda med lite av räkröran.
    4. Vänd sedan ner det i resterande blandning. Vänd försiktigt i ishavsrom och smaka av med lite salt. Lägg fyllningen på brödet i formen och ställ i kylen ett par timmar för att stelna.
    5. Vid servering toppa med grönsaker och dekorera med lite extra räkor eller rom. Droppa gärna över lite örtolja.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 16 juni 2011

    Jätte god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben