Räk och fetaostfylld lax med örtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fetaost och räkor gör laxen till en festfisk

Ingredienser

  • 4 laxfiler a ca 175 g
  • Topping
  • 100 g fetaost
  • 2 dl skalade räkor
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • Rivet citronskal
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär ett längsgående snitt i varje laxbit. Smula fetaosten och hacka räkorna. Blanda med övriga ingredienserna till toppingen. Fördela på laxen
    2. Sås: Blanda samman crème fraiche, yoghurt och riven ost Häll lite sås i en smord form. Plasera laxbitarna ovanpå och fördela resterande sås runtomkring Gratinera mitt i ugnen ca 18-20 min i 200 grader
    3. Garnera med räkor, dill och rivet citron skal. Servera med potatis eller ris och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben