Räk- och melonsallad

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott som förrätt.

Ingredienser

  • 0.25 cantalooupemelon eller nätmelon
  • 0.25 färsk gurka
  • ½ röd lök
  • 2 röda plommontomater eller andra smakrika tomater
  • 8 rädisor
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.75 dl olivolja
  • 3 msk pressad citronsaft
  • ½-1 finhackad jalapeno eller 8-10 droppar tabasco
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Kyl fyra förrättsglas i frysen ca 30 minuter.
    2. Kärna ur och skala melonen. Ta ur kulor med kuljärn eller skär i tärningar. Skala och kärna ur gurkan och halvera den. Skär gurkan i halvmåneformade skivor. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i små bitar. Hacka rädisorna grovt.
    3. Blanda grönsakerna med med dill, olivolja och citron. Smaksätt med jalapeno, salt och peppar. Hacka räkor grovt och blanda med grönsakerna. Fördela salladen i de frysta glasen. Servera gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben