Räk- och spenatlasagne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Lätt lasagne att göra både till vardags och fest!

Ingredienser

  • 1 paket (250g) bladspenat
  • 300 g oskalade djupfrysta räkor
  • 3 ½ msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3/4 msk salt
  • ½ -1 krm vitpeppar
  • 200 g räkost
  • ca 12 lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Tina upp bladspenaten och räkorna. Skala räkorna. Vispa ut vetemjölet i mjölken och koka upp under vispning. Tillsätt salt, vitpeppar och räkosten. Rör om tills osten smält ner. Häll sedan lite av såsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg på 3-4 lasagneplattor och därpå hälften av spenaten. Lägg på räkorna. Fortsätt sedan varva sås, spenat och pasta. Sås överst och strö till sist över den rivna osten.
    2. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
    3. Servera med bröd och sallad och bara njut av den goda lasagnen :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben