Räk- och spenatpaj

Serverar: 4-5 portioner

Har inte testat detta receptet ännu men tyckte det lät väldigt gott.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 pkt fryst bladspenat
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • Rivet skal av ½ citron
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett skuret i mindre bitar. Finfördela det med en gaffel eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen över bottnen på en pajform, ca 25 cm i diameter. Forma resten av degen till en rulle. Tryck ut den runt kanten på formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt formen stå svalt minst 15 min.
    2. Värm under tiden ugnen till 225°C. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Sänk temperaturen till 200°C.
    3. Fyllningen: Tina frysta räkor. Skala oskalade räkor. Tina spenaten och låt den rinna av. Skölj och finstrimla purjon. Lägg spenat, purjo och räkor i pajskalet. Strö över osten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, citronskal och peppar. Häll smeten över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gurgelfranz 7 mars 2009

    Väldigt god paj, den känns lätt och fräsch även om den mättar bra i och med pajdegen. Citronskalet ihop med spenaten är klockrent! En stark 4:a!

    mkbe 24 oktober 2010

    Mycket god paj. Min dotter äter inte kött så hon tyckte den var toppen. Tack för ett bra recept. Mvh Maggan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben