Dessa räkor och sockerärtor är inbäddade i genomskinliga små torn.
Istället för sockerärtor kan du ta broccoli eller romanescobuketter.
Ingredienser
6 gelatinblad
1 liten morot
1 röd paprika
125 g sockerärtor
Salt
3 dl grönsaksbuljong
2 msk saft av citron
Peppar
125 g skalade kokta räkor
Instruktioner
Blöt upp gelatinet i kallt vatten. Skala moroten och skär i små tärningar. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i små tärningar. Snoppa sockerärtorna och skölj dem.
Blanchera varje grönsak för sig i kokande lättsaltat vatten i ungefär 3 minuter, spola dem med kallt vatten, låt rinna av.
Smaka av buljongen med citronsaft, salt och peppar. Lägg det blötlagda gelatinet i en liten kastrull, lös upp det på svag värme under omrörning. Blanda ner i buljongen. Häll så mycket buljong i 4 portionsformar att bottnarna täcks. Ställ dem i kylskåp i ca 20 minuter, tills buljongblandningen stelnat.
Spola av räkorna med kallt vatten i ett durkslag, torka av dem. Blanda omväxlande grönsaker och räkor med lite buljong i formarna. Låt varje lager stelna i kylskåp. Avsluta med ett skikt buljong.
Låt aladåben stelna i kylskåpet i minst 3 timmar, ställ formarna helt kort i hett vatten, stjälp försiktigt upp dem och servera.