Räkaladåb med sockerärtor

Serverar: 4 portioner

Dessa räkor och sockerärtor är inbäddade i genomskinliga små torn. Istället för sockerärtor kan du ta broccoli eller romanescobuketter.

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 1 liten morot
  • 1 röd paprika
  • 125 g sockerärtor
  • Salt
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk saft av citron
  • Peppar
  • 125 g skalade kokta räkor
  • Instruktioner

    1. Blöt upp gelatinet i kallt vatten. Skala moroten och skär i små tärningar. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i små tärningar. Snoppa sockerärtorna och skölj dem. Blanchera varje grönsak för sig i kokande lättsaltat vatten i ungefär 3 minuter, spola dem med kallt vatten, låt rinna av.
    2. Smaka av buljongen med citronsaft, salt och peppar. Lägg det blötlagda gelatinet i en liten kastrull, lös upp det på svag värme under omrörning. Blanda ner i buljongen. Häll så mycket buljong i 4 portionsformar att bottnarna täcks. Ställ dem i kylskåp i ca 20 minuter, tills buljongblandningen stelnat.
    3. Spola av räkorna med kallt vatten i ett durkslag, torka av dem. Blanda omväxlande grönsaker och räkor med lite buljong i formarna. Låt varje lager stelna i kylskåp. Avsluta med ett skikt buljong.
    4. Låt aladåben stelna i kylskåpet i minst 3 timmar, ställ formarna helt kort i hett vatten, stjälp försiktigt upp dem och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben