Räkbakelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Riktigt goda räkbakelser, mycket mättande.

Ingredienser

  • 12 skivor formfranska
  • 500 g räkor med skal
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl lätt majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1/2 dl hackad dill
  • Garnering
  • 50-100 g löj- eller stenbitsrom
  • 4 citronskivor
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Ta ut rundlar ur bröden, ca 7 cm diameter.
    2. Skala räkorna, ta undan 12 till garnering. Hacka resten av räkorna. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dom.
    3. Blanda samman gräddfilen med majonnäs, smaka av med salt och peppar. Ta undan ca 1/4 av blandningen. Blanda resten med räk- och ägghack samt lök.
    4. Fördela röran mellan bröden och lägg ihop dem tre och tre. Bred resten av blandningen runt om och ovanpå bakelserna. Tryck fast rikligt med dill runt kanterna.
    5. Garnera med de sparade räkorna, rom, citron och dillkvist.
    6. För allergiker: Anpassa brödet vid allergi. Byt ut gräddfilen mot sojabaserad crème fraiche, sk sour supreme och använd äkta majonnäs om du inte tål mjölk eller laktos. Använd enbart gräddfil om du inte tål ägg. Uteslut äggen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fiskar 17 januari 2010

    hej jag bjöd på räkbakelsen som förrätt till nyår den blev mycket omtyckt och den var jätte god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben