Räkcocktail med avokado och pepparrot!

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Liten lyxcocktail till helger eller fester!

Ingredienser

  • 500 g räkor (oskalade)
  • 2 st tomater
  • 2 st avocado
  • 1 st salladslök
  • Sallad efter tycke och smak
  • Dressing
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk vispgrädde (ovispad)
  • 1-2 msk nyriven pepparrot
  • Italiensk salladskrydda
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela räkorna i bitar, spara några till garnering. Dela tomaterna i klyftor, ta ur kärnorna och skär köttet i småbitar. Dela avocado och skär i skivor därefter i bitar. Skölj salladslöken och strimla den. Skölj och riv/strimla salladen.
    2. Bottna ett glas med sallad, blanda FÖRSIKTIGT räkbitar, tomatbitar, avocadobitar samt lökstrimlorna. Blanda till dressingen och varva därefter räkblandnigen och dressingen avsluta med lite dressing. Toppa med några räkor och strö sist lite dill över det hela. Servera med en citronklyfta och en brödkrutong.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (3)

    Heisjo 30 maj 2010

    Verkligen jättegott!! Smakerna smälter samman i munnen. Vi hade både citron, dill och krutonger till vilket satte pricken över i:et!! Ett recept som bara måste provas!!

    tikaha 8 september 2012

    Otroligt gott...=D

    melande 27 april 2017

    Jättegott det blev kanon! Så tack för hjälpen!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben