Räkdipp med majs och söt chili

Serverar: 8 portioner

Serveras med pitabröd som doppas i röran.

Ingredienser

  • 1 kg kokta räkor
  • 0.75 dl pressad lime
  • 1.75 dl frysta majskorn, ca 100 g
  • 3 tsk fint rivet limeskal
  • 250 g Philadelphiaost
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 msk söt chilisås
  • Servering
  • Pitabröd
  • Kokta skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och dra försiktigt bort den mörka strängen. Klappa räkorna torra med hushållspapper och lägg dem i en skål. Häll över limesaften, täck bunken och ställ i kylskåp i 10 minuter.
    2. Koka majsen mjuk, ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och lägg majsen i iskallt vatten. Låt rinna av och klappa majsen torr med hushållspapper.
    3. Kör räkor och limesaft i en matberedare och kör i korta intervall, tills räkorna är finhackade, men inte alltför smått. Lägg hacket i en skål och blanda i majs, limeskal, färskost, och gräslök. Tillsätt chilisåsen och blanda väl. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp minst två timmar. Servera med pitabröd och ev extra skalade kokta räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben