Räkomelett med sparris

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En mycket god omelett. Servera som en lätt lunch eller en liten kvällsrätt

Ingredienser

  • 200 g sparris, färsk
  • ½ msk smör
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 2 krm salt
  • ½-1 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 dl riven ost, 17 % fett
  • 100 g skalade räkor, färska, frysta el. från burk
  • Instruktioner

    Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisarna. Fräs sparrisen några minuter i smöret i en stekpanna, lägg åt sidan. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll i stekpannan och stek tills omeletten stelnat lite. Peta och rör med en gaffel så att lös smet rinner ner mot botten. Lägg på osten, sparrisen och räkorna. Stek klart och servera gärna med lite grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben