Räkor Barceloneta

Smakstarka räkor med varma vitlöks- och tomtbröd. Hett och gott!

Ingredienser

  • 1/2 -3/4 kg stora räkor med skal
  • 3 msk olivolja
  • 1 medelstor finhackad lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk paprika
  • 2 dl ur en burk passerade tomater
  • 1/2 -1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong av tärning
  • lite nymald svartpeppar
  • 2 kryddmått kajennpeppar
  • några kvistar färsk timjan eller 2 kryddmått torkad timjan
  • Vitlöks- och tomatbröd
  • 8-12 ca 1 cm tjocka skivor pain riche eller annat vitt bröd
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 stor saftig tomar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Fräs lök och vitlök i 2 msk av oljan utan att bryna. Dofta över mjöl och paprika och späd med tomat, vin och buljong. Krydda och låt sjuda 4-5 minuter.
    2. Värm resten av oljan i en liten pappan. Vänd snabbt räkorna i den varma oljan och rör sedan ner dem i såsen.
    3. Vitlöks- och tomatbröd: Blanda krossad vitlök och olja. Rosta brödet och pensla båda sidor med olja-vitlök. Dela tomaten på tvären och gnid med snittytan över de varma bröden. Servera genas eller värm på torr plåt i 200° några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben