Räkor i adobosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kanongott

Ingredienser

  • 1 påse Räkor, stora
  • 1 hel vitlök, 8 bitar
  • 0,5 dl Olivolja att steka i
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 - 4 lagerblad
  • 1 liten burk ananas, hela skivor
  • 1 kopp mild soya. (Japansk eller asiatisk)
  • 1 kopp vitvinsvinäger (eller kokonötsvinäger)
  • 2 - 4 dl Sprite efter smak, ger en sötare smak
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan och tillsätt all vitlök som klyftor, och stek dem tills vitlöken har tagit färg. Skär ananasen i små bitar och tillsätt den i grytan. Tillsätt svartpeppar, soyasås, lagerblad och vinäger och låt det koka i 25-35 minuter till den har blivit en simmig sås.
    2. Provsmaka och tillsätt antingen mer vinäger eller 7-up beroende på smak och den sötma man vill ha.
    3. Tillsätt räkorna skalade och endast skärten oskalad och låt dem steka en kort stund med såsen. Låt dem efter marineras en stund efter i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben