Räkor i curry och grädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel bjudrätt till vardags och fest

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 1-2 msk margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • Curry
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Hacka purjolök och paprika i små bitar. Fräs grönsakerna i margarin så att de mjuknar. Ha på curry i fräset och späd med vispgrädden. Ha sedan i räkorna, men hetta sedan bara upp anrättningen så att räkorna inte kokar sig sega.
    2. Smaka av det hela med ca en msk konjak vilket gör pricken över i.
    3. Servera med kokt ris och en trevlig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Nettie 1 april 2008

    jättegott och enkelt att laga till. hade sherry istället för cognac. tål inte varkens lukt eller smak av cognac. mvh Nettie

    marielotta 15 augusti 2008

    Hej, Supergott recept. När jag lagade det uteslöt jag cognac. Serverade med färsk tagliatelle till.

    marielotta 15 augusti 2008

    Hej igen... glömde att jag använde mig av creme fraiche istället för grädde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben