Räkor i dillpesto

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod förrätt

Ingredienser

  • 2 kg räkor, oskalade
  • 1 knippa dill
  • 1 kruka basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g mandel
  • 1 dl västerbottenost, lagrad riven
  • Senapsfrön, bruna
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Servering
  • knäckebröd och gärna en bit västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och låt dem ligga svalt tills allt är klart. Hacka dillen och basilikan. Finhacka vitlöksklyftorna, skålla och dela mandeln i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller i en mortel och rör/stöt runt så att du får en grov massa. Rör ner oljan och smaka av med salt.
    2. Blanda peston med räkorna och servera blandningen med ost som underlag på knäckebröd, lägg en dillvippa som dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben