Räkor i kokossås

Serverar: 4 portioner

Fyll matbordet med tropiska smaker. Dessa aromatiska, ingefärsdoftande räkor ligger i en krämig kokossås.

Ingredienser

  • 450 g skalade jätteräkor
  • 1 dl hett vatten
  • 5 msk färsk, riven kokos
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 tsk färsk, riven ingefära eller ½ tsk malen
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 5 dl kycklingbuljong
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Blanda det heta vattnet och 4 msk riven kokos i en matberedare med knivblad. Mixa till en jämn massa.
    2. Smörj en teflonstekpanna med olja. Tillsätt vitlök, ingefära, spiskummin och kajennpeppar. Bryn under omrörning i 3 minuter. Tillsätt buljong samt kokosmassan. Sjud upp och låt sjuda ca 5 minuter tills blandningen har tjocknat lätt.
    3. Tillsätt räkorna och låt dem sjuda tills de är genomvarma, 2-3 minuter. Lägg upp räkorna på tallrikar. Strö över resten av kokosen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben