Räkor i limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Fort och festligt

Ingredienser

  • 1,5 kg stora räkor med skal eller 700 g skalade
  • 75 g salladslök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl lättt créme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk honung
  • Strimlat skal och saft av 1/2 lime
  • 150 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Strimla salladslök och paprika. Fräs dem lätt i smör. Salta och peppra.
    3. Tillsätt créme fraiche, smulad buljongtärning, vatten, soya, sambal oelek, honung och limeskal och -saft. Koka upp.
    4. Strimla sockerärter och rör ner räkor och sockerärter i grytan. Koka upp. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben