Räkor i nudelhav

Serverar: 4 portioner

Varmt och gott när du är kall och frusen. Annars kan man äta den bara för att den är god...

Ingredienser

  • 300 – 400 g äggnudlar
  • 1 stor gul eller röd paprika
  • Cirka 10 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk majsolja
  • 1 1/4 liter vatten
  • 4 msk thai-grönsaksfond
  • 200 g räkstjärtar
  • 1 – 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 msk smör
  • 4 tunna skivor vitt bröd
  • Instruktioner

    Bryt nudlarna i bitar och koka dem 4 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt nudlar, vatten och fond. Sjud soppan några minuter. Lägg i räkorna och håll soppan varm. Koka inte. Stek brödskivorna i smör. Häll upp soppan, strö över koriander och servera brödet till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben