Räkor i senap- och vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Räkor i vitvinssås med senap och persilja är en mycket elegant och lättlagad rätt som passar utmärkt som bjudrätt tillsammans med ris.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 4 tsk vitlök, hackad
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3½ dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hackad persilja
  • 450 g frysta räkor, skalade, tinade
  • Instruktioner

    1. Smält 3 msk smör i en stor stekpanna. Lägg i den hackade schalottenlöken och vitlöken och fräs två-tre minuter tills löken mjuknar.
    2. Smält resten av smöret i stekpannan och vispa ner mjöl, salt och peppar till en jämn pasta. Bryn 30 sekunder och vispa sedan ner mjölken lite i taget. Rör ner senapen. Låt sjuda två-tre minuter under omrörning tills såsen tjocknar. Rör ner vin och persilja.
    3. Rör ner räkorna och värn upp tre-fem minuter tills räkorna är genomvarma. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben