Räkor i vårrullefickor

Serverar: 4 portioner

Vill du ha en ny och spännande lunchidé. Denna rätt kan vara svaret. Till och med barnen gillar denna lite annorlunda rätt.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tamari sojasås
  • 1 äggvita
  • 8 ark wontondeg
  • 1 msk olja
  • Sås
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 msk soja
  • ½ dl hackad purjolök
  • Instruktioner

    1. Låt räkorna rinna av. Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Vispa äggvitan lätt. Blanda räkor, purjolök och vitlök. Rör ner soja och äggvita. Blanda väl.
    2. Lägg såsen i en liten kastrull. Blanda buljong, soja och purjolök. Sjud upp på medelvärme tills såsen är genomvarm, ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
    3. Lägg ut wontonarken på ett slätt underlag. Pensla kanterna med vatten. Portionera ut räkblandningen i mitten på fyra av omslagen. Lägg de andra fyra omslagen ovanpå och tryck ihop kanterna.
    4. Värm upp oljan på medelvärme i en wok eller i en stekpanna. Stek fickorna ca 8 minuter tills de är gyllenbruna, vänd en gång under tiden.
    5. Håll fickorna varma tills alla är färdigstekta. Lägg upp dem på tallrikar och servera såsen i små skålar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben