Räkor i vitlöksolja (Gambas al ajillo)

Serverar: 4 portioner

Typisk spansk smårätt. Använd endast råa räkor som finns att köpa djupfrysta. De är mycket lätta att skala som råa.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 3 dl olivolja
  • 2 färska chilifrukter eller 4 torkade, smulade Chilifrukter
  • 6 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Skiva vitlöken tunt och fräs den och chilin i oljan. När vitlöken börjar få färg är det dags att lägga i räkorna. Låt allt fräsa vidare ett par minuter. När räkorna börjar bli rosa är de färdiga. Salta och strö persilja över.
    2. Baguett eller annat vitt bröd är jättegott att suga upp oljan med. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben