Räkor med sparrissallad och avokado

Serverar: 4 portioner

En krispig, fräsch och matig sallad.

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor (ca 800 g med skal)
  • ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven pepparrot
  • 6 dillkvistar
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 avokador
  • ½ ask körsbärstomater (ca 125 g)
  • 6 rädisor
  • Ca 50 g mangoldskott eller rucolasallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda räkor med finrivet skal av citron, olivolja, pepparrot och grovskuren dill.
    2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Dela den på längden.
    3. Dela och gröp ur avokadon. Skär den i bitar. Dela cocktailtomaterna. Skölj och skiva rädisorna.
    4. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar.
    5. Gott, kort och gott!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben