Räkor oriental

Serverar: 4-6 portioner

Bra bjudrätt, lätt att laga, lagas medan riset kokar.

Ingredienser

  • 50 g smör/margarin
  • 2-3 tsk curry
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • ca 10 cm purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk soya
  • 5-6 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • örtsalt
  • 2 msk vitt vin eller torr vermouth
  • 500 g räkor utan skal
  • hackad persilja el. dill
  • Instruktioner

    Fräs smöret och blanda i curry, cayennepeppar, vitlök, tunt strimlad purjolök, tärnad paprika och skivade champinjoner och låt puttra ca 10 min. Tillsätt soya, tomatpuré, och grädde och låt koka ihop. Tillsätt creme fraiche och vin, och blanda sist i räkorna. Värm hastigt och smaka av med salt, lite persilja eller dill. Serveras med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben