Räkor på jasminbädd

Serverar: 4 portioner

Låter intressant.

Ingredienser

  • 1 kilo skalade räkor
  • 1 dl buljong
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 purjolök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Jasminris
  • Matlagningsolja
  • 1-2 buljongtärningar
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • Curry (mild eller het)
  • 1 msk cognac (efter önskemål)
  • Instruktioner

    1. Rensa paprikor och purjolök och skär dem i strimlor. Hetta upp stekpannan och stek paprikan med curry i matoljan tills den mjuknar, tillsätt därefter purjolöken.
    2. Slå över matlagningsgrädden och buljongen och pressa i vitlöksklyftorna låt puttra på svag värme i 10 minuter. Koka riset med buljongtärningarna. Efter eget önskemål kan man tillsätta en sked cognac i currysåsen.
    3. Stek räkorna snabbt i en stekpanna eller lägg ner dem i currysåsen innan servering så de blir lite varma.
    4. Lägg upp riset på talrikarna och gör en liten grop i mitten och häll därefter över currysåsen med paprika och purjolök. Lägg räkorna i gropen.
    5. Servera gärna varmt bröd och en tomatsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben