Räkor på Melbournevis

Serverar: 4 portioner

Dessa smarriga räkor kommer från Australien.

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 3 msk olja med röd paprikasmak
  • 1 finhackad lök
  • 1 finhacakad vitlöksklyfta
  • 1,7 dl ketchup
  • 1,7 dl flytande honung
  • 0,6 dl äppelvinäger
  • 1 msk worcesterhiresås
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk röksmak i flytande form
  • 680 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret tillsammans med oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök och lök, stek tills den blir mjuk.
    2. Tillsätt ketchup, honung, vinäger, worcestershiresås, kryddor och röksmaken. Sjud tills såsen blir tjock och blank låt den svalna.
    3. Pensla räkorna med resten av oljan. Grilla över medelvarma kol i tre minuter. Pensla ofta med såsen. Pensla ännu en gång precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben