Räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Jag brukar inte gilla spenat men i den här pajen så var det väldigt gott

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g smör
  • ca 3 dl mjöl
  • ca 2 msk kallt vatten
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • vitpeppar
  • Fyllning
  • ca 150 g färsk klyftad champinjoner
  • smör till stekning
  • 1 gul paprika i tärningar
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • ca 500 g oskalade räkor
  • spenat
  • Granering
  • räkor
  • dill
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda samman pajdegen i matberedare eller för hand. Kavla ut degen annpassad till en pajform och lägg i den. Nagga kanterna och låt vila i kylen i minst 30 min.
    2. 2. Stek champinjonerna ett parminuter. Tillsätt paprika , spenat och hackad vitlök. Krydda med salt och peppar. Förgrädda botten i 200 grader i ca 10 min.
    3. 3. Fördela fyllning och skalade räkor i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och häll över. Grädda i 200 grader i 30-35 min eller tills pajen har fått fin färg och äggstanningen har stelnat. Garnera ev med några räkor och en dillkvist.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben