Räkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En festlig och god paj

Ingredienser

  • 3dl vetemjöl
  • 125 g smör el margarin
  • 4 msk vatten
  • Fyllning
  • 1kg med skal(400g oskalade
  • 1 purjolök
  • 3-4 färska champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm cayenpeppar
  • 2 msk tomatpure
  • 2dl mjölk el grädde
  • Instruktioner

    1. Arbeta i hop pajdegen.Tryck ut pajdegen i en smord form och låt stå 1timme i kylen,förgrädda den sen i 200g 10 min.
    2. Skala räkorna och strimla purjolöken,fräs sedan purjo och svampen,tillsätt kryddor,tomatpure och mjölken el grädden.Låt koka 3minuter,rör sedan ner räkorna.Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i 225grader. Servera med sallad och bröd

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben