Räkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

God och krämig paj som passar alla åldrar. En stor favorit bland mina barn.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl special (eller vanligt vetemjöl)
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 200-300 g räkor
  • 1 purjolök
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 gul paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • 1 dl ost
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt det i olivoljan, sist i med vatten. Rör tills degen är aningen smulig men ändå hänger ihop när man trycker ut den.
    2. Förgrädda skalet i 15 minuter på 175 grader.
    3. Hacka och skölj purjolöken, hacka paprikan och blanda sedan allt i en skål. Häll i kryddor efter eget tycke och smak.
    4. Häll röran i pajskalet och strö ost över den. Gräddas mitt i ugnen i ca: 30 minuter.
    5. Serveras tillsammans med en god sallad.
    6. smaklig måltid

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben