Räkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jag vill dela med mig av ett recept på räkpaj. Den är lyxigt god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Pajen
  • 200 g skalade räkor
  • 125 g färskost, vitlök/örter
  • 2 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Blanda i vetemjöl, vatten, kallt margarin och saltet i en bunke.När allt är sammansatt till en massa.
    2. Knåda då ihop den till en klumpoch låt stå i kylen i 30 minuter.
    3. Förbered pajen. Rör samman den rivna osten,färskosten,äggen och dill. Salta och peppra och pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt grädden.
    4. Ta ut pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajformen i ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
    5. När du tagit ut pajformen från ugnen,ska du strö över räkorna i formen. Häll över blandningen på räkorna och grädda pajen i 175 grader i 25 minuter.
    6. Låt pajen stå några minuter innan den ska ätas.(Då den blir lite fastare) Servera gärna en god sallad till pajen.
    7. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    Rocky66 6 oktober 2011

    Jättegod paj! Omtyckt av alla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben