Räkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En härlig paj som är perfekt som huvudrätt, lunch eller syndigt kvällsmål. Servera med en fräsch sallad.

Ingredienser

  • Deg
  • 250 g vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 krm salt
  • Smör, att fräsa i
  • 100 g räkor
  • 100 g broccoli
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • Salt
  • Peppar
  • Riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda snabbt ihop med övriga degingredienser och kavla ut degen. Låt den stå kallt några minuter.
    3. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter. Sänk därefter värmen till 175 grader.
    4. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs räkorna och broccolin och låt svalna.
    5. Vispa upp äggen. Rör ner dem i räkblandningen tillsammans med grädde och saffran och krydda därefter.
    6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben