Räkpaj

God räkpaj med brun farin, crème fraiche, kesella, finriven pepparrot, räkor, kokta hackade ägg och purjolök.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ½ dl (150 g) vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ msk kallt vatten
  • ½ krm salt
  • ½ tsk brun farin (Dansukker)
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kesella
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk strösocker
  • 1-2 msk finriven pepparrot
  • 300 g rensade räkor
  • 4 hårdkokta ägg, hackade
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • Garnering
  • 100 g skalade räkor
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Degen: Blanda samman vetemjöl, margarin, vatten, salt och brun farin till degen och tryck ut i en smord pajform. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Nagga och grädda därefter räkpajen i 200° i ca 20 minuter. Låt kallna.
    2. Fyllningen: Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
    3. Vispa crème fraichen kraftigt med elvisp. Rör i kesella, salt, socker och pepparrot. Blanda i räkorna ägghacket och purjolöken.
    4. Smält gelatinbladen och rör därefter ner dem i fyllningen.
    5. Lägg fyllningen i skalet.
    6. Servera en fräsch sallad till och ett glas svalt vitt vin är inte fel.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (2)

    evilnanna 26 november 2010

    Menar du att man inte ska grädda pajen med fyllningen i? ska man lägga i fyllningen kall?

    Cassiopeya 28 augusti 2011

    Perfekt bjudpaj! Bara att ta ur kylen och servera :D Använde pepparrotscreme istället för färsk pepparrot, gick jättebra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben