God räkpaj med brun farin, crème fraiche, kesella, finriven pepparrot, räkor, kokta hackade ägg och purjolök.
Ingredienser
Deg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 ½ msk kallt vatten
½ krm salt
½ tsk brun farin (Dansukker)
Fyllning
4 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 dl kesella
½ tsk salt
½ tsk strösocker
1-2 msk finriven pepparrot
300 g rensade räkor
4 hårdkokta ägg, hackade
1 dl fint strimlad purjolök
Garnering
100 g skalade räkor
Citron
Dill
Instruktioner
- Degen:
Blanda samman vetemjöl, margarin, vatten, salt och brun farin till degen och tryck ut i en smord pajform.
Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Nagga och grädda därefter räkpajen i 200° i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Fyllningen:
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
- Vispa crème fraichen kraftigt med elvisp.
Rör i kesella, salt, socker och pepparrot.
Blanda i räkorna ägghacket och purjolöken.
- Smält gelatinbladen och rör därefter ner dem i fyllningen.
- Lägg fyllningen i skalet.
- Servera en fräsch sallad till och ett glas svalt vitt vin är inte fel.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Menar du att man inte ska grädda pajen med fyllningen i? ska man lägga i fyllningen kall?
Perfekt bjudpaj! Bara att ta ur kylen och servera :D Använde pepparrotscreme istället för färsk pepparrot, gick jättebra.